Hoe jij kan presteren net als Elon Musk en Bill Gates

Hoe jij kan presteren net als Elon Musk en Bill Gates

1. Slaap minimaal 7.5 uur per nacht en zorg dat je slaap van goede kwaliteit is.

Hoe zorg je voor een kwalitatief goede slaap? Gebruik zo min mogelijk licht voor het slapen (licht in de avond blokt het hormoon ‘’melatonine’’, dat je juist nodig hebt om goed te kunnen slapen) en maak je slaapkamer zo donker mogelijk. Probeer verder geen cafeïne meer na 14.00 te drinken en vermijd alcohol voor het slapen.

 2. Zet je telefoon op niet storen/vliegtuigmodus en werk 3 tot 5 uur lang aan je belangrijkste taak van de dag.

Spreek met jezelf af dat je de eerste 3 tot 5 uur van de dag niets anders doet dan werken aan de voor jou belangrijkste taak van de dag. Laat je niet afleiden door andere mensen, je telefoon of onbelangrijke dingen die gedurende dag opkomen. Die zijn voor later op de dag..

3. Ruim je studie of werkplek op.

Werken achter een opgeruimde studie-of werkplek zorgt ervoor dat je meer gedaan krijgt.

4. Brood of havermout in de ochtend? Weg ermee!

Voeding kan de cognitieve functies zoals concentratie en geheugen beïnvloeden. Vermijd de eerste uren van de dag koolhydraat rijke en bewerkte voeding (veel brood, havermout, junkfood etc.). Probeer het maar eens als test, op dag 1 neem je als ontbijt een grote bak met havermout of een paar boterhammen. Op dag 2 neem je bijvoorbeeld een kom kwark met wat noten en fruit er doorheen. Waarschijnlijk merk je het verschil direct als je aan je werk gaat. Kortom; bewaar de koolhydraat rijke maaltijden voor later op de dag. Wat je dan wel kunt eten? Salades, eieren, zuivel (ga voor max 5 gr koolhydraten per 100 gram zuivel), wees creatief!

5. Neem af en toe een pauze om te bewegen

Je zult zien dat je hersenen daarna weer een stuk frisser zijn. Bewegen kan al zo simpel zijn als een wandeling van 5 minuten. Als je studeert, een flexibele baas hebt of juist eigen baas bent is het ook een goed idee om in het midden van de dag je dagelijkse training te doen.

  Samengevat

Zorg voor een goede nachtrust, begin na het opstaan met de belangrijkste taak van de dag en plan hier 3 tot 5 uur voor in. Zet je telefoon op vliegtuigmodus en laat je niet afleiden door andere mensen. Ruim voordat je begint even je werkplek op en zorg dat je een maaltijd eet die niet heel veel koolhydraten bevat. Na deze 3 tot 5 uur houd je pauze, het liefst met een wandeling of een training. Vervolgens kun je weer door!

 

Terug naar blog